‌​

BLOG

Güncel Kalın.

TOBB TIR TAŞIMALARINDA BEHER TIR KARNESİ BAŞINA 100.000,- AVRO’YU GARANTİ EDİYOR!

TOBB, taşımacılık sektörüne desteğini artırdı. Daha önce karayolu taşımacılarının TIR sistemine kabul teminatlarını düşüren TOBB, TIR Karnesi teminat limitlerini de 100 bin Avro’ya çıkardı.​

Türkiye sınırları içerisinde TIR Karnesi teminat miktarının artırılması konusunda TOBB, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) ile yürütülen çalışmalar tamamlandı.  

 

TOBB ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında düzenlenen yeni anlaşma kapsamında her bir TIR Karnesi başına sağlanan kefalet 01 Temmuz 2017 tarihi itibariyle 100 bin Avro’ya çıkarıldı.

 

Daha önce 3 bin Dolar’a düşürdüğü TIR Sistemine kabul teminatlarını artırmayarak herhangi bir ilave maliyet oluşturmayan TOBB, yeni anlaşma ile birlikte taşıma sektörünün yıllık yaklaşık 35 milyar Avro’luk teminat riskini üstlenecek.

 

Diğer taraftan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Macaristan, İran, İtalya, Kırgızistan, Sırbistan, İspanya ve Ukrayna’da kefalet limiti 100 bin Avro’ya çıkarılırken, diğer AB üyesi ülkelerin de teminat limitlerini aynı rakama çıkarması bekleniyor.  

7/24 İletişim Hattı